Hummus

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 150 g naut uscat
100 g tahini
– 3 linguri ulei de masline
– sare si piper dupa gust
– 1/2 lingurita chimion
– zeama de la o jumatate de lamaie
– 2 catei de usturoi
Mod de preparare :
Hummusul seamana cu fasolea batuta insa are un gust mai aparte. Este o pasta facuta din naut, , tahini ( o pasta de susan), ulei de masline, zeama de lamaie si chimion. Este mult mai bun cel preparat in casa fata de cel din comert.
Nautul se spala si se pune la inmuiat in apa pentru aproximativ 12 ore. Se scurge apa si se inlocuieste cu alta punandu-se la fiert pentru 2 ore. Daca scade apa, se mai poate adauga dar numai apa fierbinte.

Cand nautul este fiert, se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza pana se formeaza o pasta. Daca este prea groasa se mai poate adauga putin ulei sau apa minerala (eu pastrez putina zeama in care a fiert). Si inca ceva…mie nu imi place tahini, asa ca l-am inlocuit cu 1 lingurita de boia de ardei dulce. Sarea si piperul se pune dupa gust.

Mie imi place sa servesc hummusul cu paine prajita sau cu turte din aluat de paine, coapte pe plita. O delicatesa…

Pofta buna!

(Citit de 117 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *