Iepure cu legume la cuptor
Ingrediente :
– un iepure
– 250 ml vin negru sau rosu
– 500 ml supa de legume (am facut supa cu 2 linguri Delikat legume)
– 3-4 foi de dafin
– o caciulie de usturoi
– 1 lingurita rozmarin macinat (merge chiar mai bine daca aveti proaspat)
– sare dupa gust
– piper amestec (rosu, negru, verde) proaspat macinat
– cateva boabe de piper verde
– 2 cepe rosii (merg si albe)
– 3 morcovi
– 1 ardei gras rosu
– 2 rosii
– 50 ml ulei
Iepurele se taie in bucati si se pune in apa cu 3 linguri de otet. Otetul ajuta la fragezirea carnii. Se tine aproximativ 30 de minute. Se spala apoi sub jet de apa rece.
Ceapa se taie in felii, morcovul rondele, ardeii fasii iar rosiile rondele.
Caciulia de usturoi se va taia in jumatate si se va pune asa cu tot cu coaja pentru a-si dezvolta aromele.
Intr-un vas uns cu ulei se pune ceapa si morcovii taiati rondele.
Se aranjeaza peste ele apoi carnea.
Se pune usturoiul, vinul, foile de dafin, piperul mixt (rosu, negru, verde), sarea dupa gust, cateva boabe de piper verde si supa de legume. Supa am facut-o cu ajutorul a 2 lingurite de Delikat cu legume.
Am pus capacul (in lipsa capacului puneti o folie de aluminiu) si am dat la cuptorul incalzit in prealabil, la 175 de grade, pentru 40 de minute.
Dupa 40 de minute se ia capacul, se adauga rosiile si ardeiul gras si se mai lasa 15-20 de minute (fara capac).
Este o friptura foarte frageda si foarte gustoasa.
Pofta buna!
Lasă un răspuns