Iepure la cuptor cu stafide

Ingrediente:

– un iepure

– 2 ardei grasi

– 1 ceapa

– 50 g stafide

– 3 linguri ulei

– 1 lingura grasime de rata, gaina sau gasca (optional)

– 1 lingura miere de albine

– sucul de la o portocala

– 250 ml vin alb

– sare si piper dupa gust

– 3 catei usturoi

– 2-3 feli slanina

Mod de preparare:

Obisnuim sa gatim des carne de pui, curcan, porc si vita. In ciuda retinerilor pe care le avem, carnea de iepure este sanatoasa, este mult mai dietetica fata de alte sortimente si are un continut scazut de grasimi.

Recunosc ca si eu gatesc rar carne de iepure si asta pentru ca atunci cand ma duc in hala de carne nu vad in galantare decat carne de porc, vita sau pui. Daca merg la cumparaturi in super market, atunci vad si alte sortimente de carne, cum ar fi: rata, gasca, oaie, vanat, etc.

Astazi am gatit un iepure si vreau sa va spun ca este delicios. Daca de obicei il gatesc la cuptor, pe un pat de legume, acum am schimbat reteta si am adaugat cateva stafide, miere de albine si celelalte ingrediente amintite mai sus. Am primit nota 10 de la sot.

Am portionat iepurele.

Am taiat ardeii grasi si ceapa in bucatati potrivite. Cateii de usturoi si slanina am taiat-o in felii subtiri.

Cu un cutit am facut „buzunarase” in carne (adica am crestat-o) si am pus slanina si usturoiul.

Intr-o tigaie wok am incazit uleiul impreuna cu grasimea de rata. Grasimea de rata este optionala. Cand gatesc carne de gaina, rata, gasca si o transez, inlatur grasimea si o pun la congelator…pentru vremuri grele.

In uleiul incins se pune carnea de iepure. Se intoarce pe toate partile.

 

Se adauga ceapa, ardeiul gras si jumatate din cantitatea de stafide.

Se intoarce carnea pe toate partile pana prinde o crusta.

Se transfera carnea intr-o tava (cratita) si se adauga mierea de albine, legumele, sare si piper dupa gust, stafidele, sucul de portocala si vinul.

Se acopera tava cu o folie de aluminiu (eu am avut capac la tigaie) si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade Celsius, pentru 45 de minute.

Dupa 45 de minute se scoate tava din cuptor, se inlatura folia de aluminiu si se mai coace inca 20 de minute.

Pofta buna!

(Citit de 181 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.