Inghetata de capsuni cu chefir

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 500 g capsuni

– 500 ml chefir

– 190 g zahar

– 2 linguri cu miere de albine

– zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

Este o inghetata usor de preparat, gustoasa si fara multe grasimi.

Chefirul se pune intr-o strecuratoare. Eu am pus aproximativ 700 ml pentru a-mi ramane cantitatea de 500 ml chefir.

Capsunile curatate, spalate si taiate in jumatati se pun in blender impreuna cu zeama de lamaie. Se mixeaza cateva secunde apoi se adauga zaharul si mierea de albine. Se mai mixeaza cateva secunde pana se obtine un piure fin.

Se adauga chefirul si se mai mixeaza 15-20 secunde.

Compozitia se toarna in cuva aparatului de inghetata. Eu am lasat inghetata in aparat timp de 50 minute. Daca nu aveti masina de inghetata, puneti compozitia intr-un vas si bagati-o la congelator. Dupa 30 minute o scoateti si amestecati in ea. Repetati operatiunea de 3-4 ori.

Puteti viziona aici cum functioneaza masina de inghetata.

Inghetata se pune intr-o caserola si se introduce la congelator pentru 1-2 ore.

Pofta buna!

(Citit de 96 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *