Inghetata de lamaie

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 300 ml lapte

– 300 ml smantana

– 200 g zahar

– 3 galbenusuri

– 3 lamai medii (coaja rasa si zeama)

– un praf sare

Mod de preparare:

Inghetata de lamaie este preferata mea. Este light, cremoasa, fina si foarte aromata.

Se pune laptele pe foc. Nu trebuie sa fiarba. Cand da semne ca incepe sa se umfle, opriti focul. Intre timp se bat gabenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albesc si compozitia se omogenizeaza. Se toarna in fir subtire laptele fierbinte peste oua si se amesteca continuu cu un tel.

Aceasta compozitie se pune pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa putin (10-15 minute).

Oprim focul si lasam compozitia sa se raceasca. Intre timp, se bate putin smantana. Nu trebuie batuta excesiv. Eu am folosit smantana de tara.

Peste amestecul de oua si lapte, adaugam coaja rasa de lamaie, smantana batuta si la final zeama de lamaie. Amestecam in compozitie cu telul pana la omogenizare.

Turnam amestecul in cuva masinii de inghetata si lasam sa se malaxeze timp de 30-40 minute.

Puteti vedea aici consistenta inghetatei inainte de a o introduce la congelator.

Compozitia se pune intr-o caserola sau in forme de inghetata si se introduce la congelator pentru 3-4 ore.

Daca nu aveti masina de inghetata, puneti compozitia intr-o caserola si o introduceti la congelator. O scoateti din jumatate in jumatate de ora si mixati inghetata pentru a nu se forma cristale de gheata.

Pofta buna!

 

 

(Citit de 103 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *