Inghetata de zmeura si coacaze

fashiondays.ro

Inghetata de zmeura si coacaze

Ingrediente:

– 200 g zmeura

– 200 g coacaze

– 3 galbenusuri de ou

– 140 g zahar pudra

– 190 ml lapte

– 3 linguri cu varf smantana dulce grasa

Mod de preparare:

As fi dorit sa prepar o inghetata cu zmeura. Dar pentru ca nu am avut o cantitate mare, am ales sa combin zmeura cu alte fructe de padure pe care le aveam la indema adica cu, coacaze. Nu-mi pare rau de alegerea facuta. A iesit o inghetata gustoasa, in care s-au intrepatruns aromele. Cu siguranta o voi mai prepara in viitor. Mi-e frica sa nu devina un viciu…glumesc.

Zmeura si coacazele se faramiteaza cu o furculita. Se trec apoi printr-o sita.

Inghetata de zmeura si coacaze

Inghetata de zmeura si coacaze

Galbenusurile se bat cu zaharul pudra.

Inghetata de zmeura si coacaze

Peste galbenusuri se adauga putin cate putin (in fir subtire) laptele fierbinte. Se amesteca.

Inghetata de zmeura si coacaze

Se adauga si smantana si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.

fashiondays.ro

Inghetata de zmeura si coacaze

Compozitia rezultata se toarna peste zmeura si coacazele pasate prin sita.

Inghetata de zmeura si coacaze

Se amesteca compozitia si se lasa sa se raceasca. Se toarna apoi in cuva masinii. Am lasat sa functioneze masina timp de 50 minute.

Inghetata de zmeura si coacaze

Inghetata de zmeura si coacaze

Am pus inghetata intr-o caserola si am introdus-o la congelator. Dupa o ora se poate servi.

Inghetata de zmeura si coacaze

Daca nu aveti masina de inghetata, turnati compozitia intr-o caserola, o introduceti in congelator dar o scoateti la un interval de 1/2 ora si amestecati in ea. Repetati aceasta operatiune de minim doua ori.

Inghetata de zmeura si coacaze

Inghetata de zmeura si coacaze

Pofta buna!

 

fashiondays.ro
(Citit de 656 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.