Jarcovia

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

JarcoviaIngrediente:

– 1,5 kg carne de porc (costita sau ceafa)

– 2 kg ceapa

– 800 g castraveti murati

– 2 foi dafin

– 2 linguri cu bulion

– 200 ml ulei

– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Acum multi ani in urma, vreo 17, am fost nasi de cununie la doi tineri deosebiti din toate punctele de vedere. Cumetrii mei erau lipoveni. Dupa ce ne-am inrudit, bineinteles ca ne-am si vizitat. Am mancat la cumatra mea o mancare lipoveneasca, numita „Jarcovia”. Mi-a placut tare mult si o perioada am preparat-o mai des (se intampla acum 17 ani). Zilele trecute mi-am amintit de aceasta mancare si am preparat-o. Este un deliciu!

Ceapa curatata se taie pestisor sau se taie la robot….asa cum am facut eu. Se undeste in 100 ml ulei.

Jarcovia

 

Jarcovia

Carnea de porc (recomand o carne mai grasuta….eu am folosit ceafa de porc) se undeste si ea in 100 ml ulei.

Jarcovia

Castravetii care au fost tinuti in apa rece 1-2 ore, se taie rondele.

Jarcovia

Intr-o cratita (recomand de tuci dar se poate si intr-o oala obisnuita) se pune un rand de ceapa calita, un rand de carne, un rand de castraveti…..si se continua randurile astfel incat ultimul rand sa fie de ceapa. Printre randuri se pun 1-2 foi dafin.

Jarcovia

Jarcovia

Jarcovia

Jarcovia

Se adauga apa cat sa cuprinda compozitia si se fierbe la foc mic 1,5-2 ore (daca mai este nevoie, se mai adauga putina apa fierbinte). Din cand in cand se rasuceste oala pentru a nu se prinde de fund. Trebuie sa scada pana ramane uleiul deasupra. Cand carnea este fiarta se adauga 2-3 linguri de bulion dizolvat in putina apa. Se mai fierbe 15-20 minute.

Jarcovia

Se gusta de sare si daca mai trebuie se mai adauga….dupa gust (atentie, castravetii sunt deja sarati). Daca va place, puneti si putin piper macinat.

Eu am servit Jarcovia cu mamaliga dar se intelege bine si cu painea.

Jarcovia

Pofta buna!

 

 

(Citit de 584 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *