Mancare de bureti cu usturoi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
DSC05033

Ingrediente :
– 400 g bureti proaspeti
2 cepe
– 5-6 catei de usturoi
– 50 g unt
– 4 linguri de ulei
– 1 lingura cu bulion
– 150 ml vin rosu
– sare si piper dupa gust
– cateva fire de marar si patrunjel
Mod de preparare :
Buretii se curata de impuritati, se spala si se taie in bucati mai mici sau pot fi lasati intregi. Eu am folosit bureti congelati (am fost la cules acum cateva saptamani si am facut provizii pentru iarna).

DSC04970

Intr-o cratita infierbantata, se pun 2 linguri de ulei impreuna cu untul. Se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca constant pana devine transparenta.

DSC04978

Se pun apoi buretii amestecandu-se putin, se adauga si vinul, se acopera cratita si se lasa buretii sa fiarba, la foc mic. Se amesteca din cand in cand.

DSC04984

Cand aproape sunt gata se adauga bulionul (se poate si fara el), sarea si piperul. Se amesteca si se mai lasa pe foc 3-4 minute.

DSC04996

Cand sunt gata se opreste focul, se adauga 2 catei de usturoi tocati marunt si verdeata taiata si ea marunt. Din 3-4 catei de usturoi pisati, 2 linguri de ulei, sare si putina apa se face un mujdei (eu nu mai adaug apa la mujdei, frec doar usturoiul cu putina sare si ulei).
Buretii se servesc fierbinti cu mujdei de usturoi si mamaliga. Se pot manca si reci sau se folosesc ca si garnitura.

DSC05019Pofta buna!
(Citit de 1.363 ori, de 3 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *