Marquise au chocolat

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Marquise au chocolatMarquise au chocolat este un desert frantuzesc, cu adevarat regesc. Are o compozitie ciocolatoasa, cremoasa, fina.

Pentru ca am participat la un concurs organizat de blogul „Bubulina Gospodina”, unde am avut de reprodus o reteta de pe acest blog, m-am gandit sa impartasesc si voua aceasta reteta.

Ingrediente :

– 150 g unt

– 300 g ciocolata amaruie

– 6 linguri cu cacao

– 150 zahar

– 6 galbenusuri

– 450 ml frisca lichida

– 300 g ciocolata Royal Mints

Mod de preparare :

Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar se mixeaza. Se adauga apoi cacaoa. Se mixeaza pana compozitia devine omogena.

Marquise au chocolatMarquise au chocolatGalbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas.

Marquise au chocolatSe bate frisca.

Marquise au chocolatCiocolata se rupe in bucati mici si se topeste la bain marie.

Marquise au chocolatCiocolata topita se adauga peste untul mixat cu zahar si cacao. Se amesteca pana la omogenizare.

Marquise au chocolatAdaugam galbenusurile si amestecam in compozitie. Apoi adaugam si frisca si omogenizam prin amestecare. Daca va ingrijoreaza galbenusurile crude, puteti pune amestecul de galbenusuri cu zahar la bain marie si amestecati pana compozitia devine cremoasa.

Marquise au chocolatMarquise au chocolat

Marquise au chocolatIntr-o tava de chec (28/8 cm), asezam o folie alimentara si punem un strat de crema de aproximativ 1,5 cm grosime. Peste acest strat aranjam bucatile de ciocolata Royal Mints. Puteti taia bucatile de ciocolata in asa fel incat sa acopere stratul.

Marquise au chocolatSe repeta operatiunea….un strat de crema, unul de ciocolata, etc.

Marquise au chocolat

Marquise au chocolatIn final vom avea 3 straturi de ciocolata si terminam aranjarea cu un strat de crema. Acoperim cu folia alimentara si introducem desertul la frigider. Inainte de a servi desertul, il introducem la congelator pentru 10 minute. Il vom taia mai bine. Cand se scoate desertul din tava ii putem da luciu si in acelasi timp nivelam si crema cu ajutorul unui cutit cu lama lata, trecut prin flacara. Se taie in felii.

Marquise au chocolatMarquise au chocolatPofta buna !

 

 

(Citit de 232 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *