Mere coapte

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Mere coapteSe spune ca merele tin doctorul departe. Ele contin vitaminele C si A, potasiu si acid folic. Sunt sursa de fibre ajutand digestia. Merele coapte sunt pansament gastric pentru stomac.

Merele coapte sunt un desert rustic, foarte gustos, ce poate fi consumat in post alinand pofta de dulce.

Avem nevoie de: mere, zeama de lamaie, nuci, margarina sau unt, visine din dulceata (eu am folosit visine puse la conservat cu zahar), scortisoara, zahar vanilat, cardamon, miere de albine. Visinele pot fi inlocuite cu stafide. Cantitatile variaza in functie de preferinta.

Mere coapteMerele spalate, se golesc de casuta semintelor si de o parte din interior astfel incat sa ramana destul loc pentru umplutura. Se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Fiecare mar se umple cu putina margarina (sau unt daca nu tineti post), visine, nuci taiate marunt cu cutitul si un amestec de scortisoara, cardamon si zahar vanilat. Merele se inteapa din loc in loc cu o scobitoare pentru a evita explozia lor in cuptor. Se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor pentru 25-30 minute, la 180 grade.

Mere coapteMere coapteMerele coapte se servesc fierbinti stropite cu miere de albine.

Mere coaptePofta buna!

(Citit de 167 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *