Miel la cuptor

Ingrediente :
– 2 kg carne de miel
– 2 pahare vin rosu
– 3 bucati ceapa alba
– 2 lingurite sare
– 2 linguri mustar dulce
– 1 lingura mustar Dijon
– 15 boabe piper verde
– 1 lingurita rozmarin uscat
– 4 catei mari de usturoi
– 4-5 frunze de dafin
– cateva boabe piper negru
– 3 linguri ulei de masline
– 1/2 kg cartofi noi
– 1 morcov mare
– 1 lingurita cimbru uscat
Mod de preparare :
Intr-un bol se pune carnea de miel spalata bine si portionata in bucati mai mari sau mai mici (dupa preferinta ) impreuna cu 1/2 ceapa taiata in bucati mari, foile de dafin, boabele de piper negru, cimbru uscat,1 lingurita sare si vinul. Se amesteca cu mainile , se acopera si se lasa 4-5 ore la marinat.

Apoi se muta carnea cu tot cu marinada intr-o cratita, se mai completeaza cu apa cat sa acopere  carnea bine si se fierbe la foc mic 2 ore.

Cand carnea este moale si frageda se scoate intr-un vas si se lasa la racit putin.

Intre timp, intr-un mojar se face o marinada din piper boabe verde, rozmarin uscat, usturoi, 2 linguri ulei si mustar.

 Cartofii noi nu se curata de coaja, doar se curata cu o perie pentru legume. Daca sunt mici nici nu se mai taie, se lasa intregi. Se amesteca cu morcovul taiat rondele, ceapa taiata in felii si o lingura de ulei.
 Intr-o tava se pun bucatile de carne care se ung cu marinada. Printre bucatile de carne se pun si legumele.
  Se acopera cu o folie de aluminiu si se baga la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru o ora. Dupa 1/2 ora se scoate folia de aluminiu pentru a se rumeni carnea frumos. Cand carnea este rumenita iar legumele sunt moi si fragede se scoate tava din cuptor.
Friptura de miel se serveste impreuna cu legumele sau langa o salata de cruditati. Noua ne place tare mult sa mancam friptura de miel cu mamaliga si mujdei de usturoi.
 Pofta buna!
(Citit de 254 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.