Minciunele

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

MinciuneleIngrediente:

– 2 oua

–  3 linguri pline cu smantana

–  3 linguri cu zahar

– 2 plicuri cu zahar vanilat (16 g)

– un praf de sare

– 300-350 g faina

– 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu

– coaja rasa de la o lamaie

–  ulei pentru prajit

– 200-300 g zahar pudra

Mod de preparare:

Minciuni, mai mici sau mai mari, am spus toata viata. Unele mi-au fost de ajutor, altele….va las sa ghiciti. De foarte multi ani imi propun sa fac „Minciunele” insa nu am gasit momentul potrivit. De cateva zile imi statea ideea in cap asa ca aseara am pus planul in aplicare. Nu este o reteta grea si vreau sa va spun ca reactia sotului dupa ce a gustat o minciunica a fost…”In sfarsit ti-a iesit si tie ceva!” Bineinteles ca era o gluma. De-a lungul timpului mi-au iesit mai multe retete. Insa aceasta reteta am sa o tin minte. Minciunelele sunt pufoase, gustoase si s-au putut servi si a doua zi la micul dejun.

Ouale se mixeaza impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi bicarbonatul de sodiu, coaja de lamaie, smantana si la urma faina, putin cate putin. Faina mi-a mers in compozitie 300-340g. Poate creste sau scadea cantitatea in functie de marimea oualor. Aluatul se framanta pana ce nu se mai lipeste de mana. Se lasa aluatul sa se odihnesca 10 minute.

MinciuneleMinciunelePe un blat de lucru presarat cu faina se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime. Se taie aluatul in patrate sau dreptunghiuri. Pe mijlocul fiecariu patrat se face o incizie, pe mijloc, in linie dreapta de 3-4 cm. Se intoarce un colt al patratului si se scoate prin „gaura”. Minciunelele formate se prajesc in baie de ulei 2-3 minute. Se scot cu o paleta pe un prosop de hartie pentru a-si lasa surplusul de ulei apoi se trec prin zahar pudra. MinciuneleMinciuneleSunt foarte pufoase si gustoase.

MinciuneleMinciunelePofta buna!

 

 

(Citit de 1.290 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *