Oua umplute cu ton

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Oua umplute cu ton

Ingrediente:

– 6 oua

– o conserva cu ton in suc propriu (170 g)

– o ceapa mica taiata marunt

– 1 lingura zeama de lamaie

– 1 lingurita rasa cu mustar

– 1-2 linguri ulei

– sare si piper dupa gust

Pentru decor: 1/2 lingurita boia de ardei dulce, marar sau patrunjel verde

Mod de preparare:

Puneti ouale intr-o oala, turnati apa peste ele cat sa le acopere si presarati un praf de sare. Puneti oala pe foc, le aduceti la punctul de fierbere apoi dati focul mic si le lasati sa fiarba 8-10 minute. Opriti focul si turnati apa rece peste oua. Cand s-au racit, le curatati si le taiati in doua pe lungime.

Tonul din conserva il puneti intr-o strecuratoare. Tasati pestele cu o lingurita pentru a indeparta lichidul.

Oua umplute cu tonCeapa o taiati marunt.

Oua umplute cu ton

Intr-un vas adanc puneti tonul, ceapa, galbenusurile de ou, mustarul, sare, piper si mixati cu un blender vertical (in lipsa blenderului, pasati cu o furculita).

Oua umplute cu ton

Oua umplute cu ton

Adaugati zeama de lamaie si uleiul (putin cate putin).

Oua umplute cu ton

Oua umplute cu ton

Pasta obtinuta trebuie sa fie consistenta, nici prea moale, nici prea tare.

Oua umplute cu ton

Oua umplute cu ton

Umpleti cu aceasta compozitie albusurile de ou. Asezati ouale umplute cu ton pe un platou si le presarati cu boia de ardei dulce. Daca nu va place boiaua de ardei, le puteti servi simple, decorate cu marar sau patrunjel verde.

Oua umplute cu ton

Eu am preferat varianta cu boia de ardei dulce.

Oua umplute cu ton

Pofta buna!

(Citit de 233 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *