Oua vopsite cu turmeric

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Turmericul (curcuma) este o planta cu originea in sudul Asiei. Rizomii recoltati sunt fierti,  uscati in cuptoare si apoi macinati intr-o pudra galben portocalie. Praful de curcuma se utilizeaza ca si condiment sau colorant alimentar.

Ingrediente:

– 2 linguri turmeric

– 1 l apa

– 2 linguri otet

– 1 lingurita sare

– 7-8 oua

– ulei pentru dat luciu

Mod de preparare:

Se pune la fiert apa impreuna cu sarea. Cand apa incepe sa clocoteasca, se pune otetul si turmericul.

In apa colorata se adauga rand pe rand ouale (degresate si spalate in prealabil) si se fierb 20-25 minute. Se scot ouale vopsite pe un prosop de hartie si se sterg cat sunt calde cu un servetel imbibat cu ulei.

Pe langa turmeric eu am mai folosit pentru vopsit ouale si coji de ceapa.

Spor la vopsit oua!

(Citit de 1.101 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *