Paine in trei culori

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Paine in trei culori

Ingrediente :
– 1 kg faina alba de grau
– 3 linguri cu ulei
– 25 g drojdie verde
– o mana de patrunjel verde congelat
– o cescuta de cafea cu pasta de gogosari
– 200 ml apa calduta (cu aproximatie)
– 1 lingurita cu zahar
– 1 lingurita sare
Mod de preparare :
Se pune mana de patrunjel congelat in blender impreuna cu 1/2 cescuta cu apa si se mixeaza. Se obtine un amestec verde ( fluid ). La fel se procedeaza si cu pasta de gogosari.

Paine in trei culori
Paine in trei culori
Paine in trei culori

Faina se imparte in mod egal in trei boluri.

Paine in trei culori

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul cu putina apa calduta. Se lasa la fermentat pana se umfla.
In primul bol adaugam un praf de sare, 1/3 din drojdie, 3-4 linguri de compozitie verde (se poate si mai mult in functie de cat de intensa doriti sa fie culoarea). Amestecam si adaugam putin cate putin apa calduta. Se framanta cu mana pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Spre finalul framantarii se adauga o lingurita cu ulei si se mai framanta pana se incorporeaza si acesta iar aluatul devine omogen, elastic.

Paine in trei culori
Paine in trei culori

La fel se procedeaza si cu aluatul roz-rosu doar ca se inlocuieste patrunjelul cu pasta de gogosari.

Paine in trei culori
Paine in trei culori

Pentru cel de-al treilea aluat se framanta doar faina impreuna cu sarea, drojdia, apa calduta si uleiul.

Paine in trei culori
Paine in trei culori

Se acopera cu un prosop cele trei boluri si se lasa la crescut, la cald, timp de 1/2 ora.

Paine in trei culori

Se imparte fiecare bucata de aluat in doua jumatati.

Paine in trei culori

Pe un blat de lucru presarat cu faina se intinde o foaie de culoare alba peste care se pune o foaie verde apoi o foaie rosie (culorile le alternati dupa preferinta). Apoi se ruleaza si se pune aluatul intr-o tava de paine unsa cu putin ulei. Se fac doua paini.

paine in trei culori
Paine in trei culori
Paine in trei culori
Paine in trei culori

Se lasa painea la crescut in tavi aproximativ 1/2 ora dupa care se introduc tavile in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade si se coace timp de 35-40 de minute.

Paine in trei culori

Cand este coapta se rastoarna pe un blat de lemn si se acopera cu un prosop. Se poate consuma dupa ce s-a racit.

Paine in trei culori

Painea de casa este gustoasa, satioasa si sanatoasa.

Paine in trei culori
Paine in trei culoriPofta buna!
(Citit de 280 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *