Parjoale moldovenesti marinate

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente pentru parjoale :
Ingredientele si modul de preparare al parjoalelor le gasiti aici  Parjoale moldovenesti 
Ingrediente pentru sos :
– 1 morcov
– 1 ceapa
– 2 linguri cu bulion
– 50 g telina
– 300 g rosii (eu am folosit rosii in bulion din conserva)
– cateva fire de cimbru
– 1/2 lingurita zahar
– 1 frunza dafin
– 1/4 lingurita oregano uscat
– sare, cateva boabe de piper
– 1 lingura vin alb sec
– 600 ml supa de pui sau de legume
– 100 ml apa
– 3 linguri de ulei
Mod de preparare al sosului :
Ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul si telina rase pe razatoare se calesc 2-3 minute in ulei incins. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana aceasta se evapora. Se toarna apoi supa de pui sau de legume, condimentele, rosiile curatate de pielita si strecurate, zaharul si bulionul si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 20 de minute.

  Se adauga apoi parjoalele si vinul fierbandu-se inca 5-10 minute. Se da gust de sare.

Se servesc calde cu mamaliga sau paine, cu patrunjel verde tocat marunt presarat deasupra.

Pofta buna!



 

(Citit de 793 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *