Parjoale moldovenesti
Ingrediente :
– 300 g carne de vita
– 700 g carne porc (mai grasuta, eu am pus costita)
– 4-5 catei de usturoi
– 1 ceapa medie
– 2 cartofi cruzi
– 3-4 felii de paine alba
– 2 oua
– 2 morcovi
– sare, piper
– marar, patrunjel
– ulei pentru prajit (aproximativ 350-400 ml)
Feliile de paine (mai uscata, de 2-3 zile), le punem la inmuiat in apa. Tocam carnea impreuna cu morcovul, ceapa, usturoiul, cartoful crud si painea stoarsa de apa.
Adaugam in compozitie mararul si patrunjelul taiat marunt, cele 2 oua, sare si piper dupa gust si amestecam pana la omogenizarea compozitiei. Din aceasta compozitie, cu mainile umede, formam parjoale (dupa marimea dorita) si le asezam pe o tava.
Intr-o cratita punem uleiul la incins (eu de obicei folosesc un ceaun) si prajim, la foc mediu, cate 18-20 de parjoale o data timp de 5-6 minute. Le intorc din cand in cand cu o paleta. Eu am facut parjoalele mai mici si le-am dat forma rotunda dar daca le faceti mai mari si le dati forma lunguiata si le prajiti in ulei mai putin, le tineti pe foc pe fiecare parte cate 4-5 minute. Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si dupa ce s-au scurs, le servim.
Se pot servi cu garnitura de cartofi, cu sos de ceapa, cu maioneza etc.
Pofta buna!
Lasă un răspuns