Pasca cu branza de vaci

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
Pentru blat :
– 120 g zahar pudra
– 1 ou
– 1 pahar ( 250 ml) cu lapte
– 1 praf de copt
– 100 g unt
– 3 linguri de cacao
– 250 g faina Dobrogea
– 1 plic zahar vanilat
– 10 ml esenta de rom
Pentru crema :
– 1 kg branza de vaci
– 2 oua
– 240 g zahar pudra
– 1 lingura faina alba
– 100 g stafide
– coaja rasa de la o lamaie
– 10 ml esenta rom
– 100 g visine fara samburi (congelate)
Pentru glazura :
– 100 g unt
– 2 linguri zahar
– 1 lingura apa
– 1 lingurita cacao
Mod de preparare :
Se pregatesc ingredientele.

Branza de vaci se mixeaza la robot impreuna cu zaharul pudra.

Se desarta compozitia intr-un bol si se adauga stafidele, coaja de lamaie rasa, esenta de rom, visinele.

Apoi se adauga doua galbenusuri de ou, se amesteca si imediat se pune si lingura de faina. Se omogenizeaza. Cele doua albusuri de ou se bat la mixer cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia cu branza.

Se lasa crema de branza deoparte si ne apucam de preparat blatul. Intr-un castron se pune untul moale care se amesteca cu o lingura cu 120 g zahar pudra. Se adauga apoi 3 linguri de cacao si se amesteca compozitia pana la omogenizare.

Se adauga si oul. Se amesteca si cand compozitia este cremoasa se pune laptele putin cate putin pana la omogenizare. In acest moment se adauga faina cernuta (care a fost in prealabil amestecata cu praful de copt) si se amesteca compozitia prin rasturnare, de sus in jos.

Se toarna aceasta compozitie intr-o tava rotunda cu diametrul de 27 cm, unsa cu ulei sau cu unt.

Deasupra acestei compozitii se rastoarna crema de branza si se niveleaza.

Se da tava la cuptorul incalzit in prealabil la 150 de grade, timp de 40 de minute. Dupa acest timp se creste temperatura la 180 de grade si se mai coace pasca timp de 25-30 de minute.

Intre timp, intr-un vas se pune 1 lingura de apa impreuna cu 2 linguri de zahar,1 lingurita de cacao si se fierbe pana se topeste zaharul. Se adauga si 100 g unt. Se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc.

Cand pasca s-a copt, se scoate din cuptor, se mai lasa la odihnit 10-15 minute, se scoate peretele detasabil al tavii si se glazureaza cu crema de unt si zahar. Se da la rece. Se serveste a doua zi sau daca nu aveti rabdare…..atunci cand s-a racit.

(Citit de 192 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *