Pasta de sfecla rosie cu alune caju

Ingrediente:

–  300 g sfecla fiarta sau coapta

– 100 g alune caju

– 2-3 catei usturoi

– 2 linguri ulei de masline

– sucul de la 1/2 lamaie

– sare si piper dupa gust

– 1-2 linguri apa plata (daca este nevoie)

Mod de preparare:

Este o reteta simpla dar gustoasa, satioasa si sanatoasa. Apelez uneori la ea atunci cand nu mai stiu ce sa pregatesc la mic dejun. O prepar mai des in perioadele de post.

Intr-un bol, punem toate ingredientele, adica: sfecla fiarta sau coapta in cuptor, taiata in cuburi mici, alunele caju, 2-3 catei de usturoi, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust.

Mixam ingredientele cu ajutorul unui blender manual.

Daca pasta are o consistenta prea densa adaugati 1-2 linguri de apa plata. In cazul meu nu a fost nevoie. Puteti inlocui alunele caju cu nuci obisnuite sau cu migdale. Puteti adapta si cantitatile ingredientelor in functie de gust.

Eu am servit aceasta pasta pe felii de paine prajita impreuna cu felii de mar.

Pofta buna!

 

(Citit de 614 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.