Pasta de zahar

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 35 ml apa

– 7 g gelatina

– 50 g miere de albine sau energizant

– 15 g unt

– 630 g zahar pudra

– cateva picaturi esenta de vanilie (10 ml)

Mod de preparare:

Se cantaresc ingredientele. Daca nu aveti miere de albine folositi energizant. Eu am folosit unul de la Arovit. Drept sa va spun eu am tot timpul miere de albine in casa dar am mai folosit acest energizant la pasta cu zahar si am fost multumita.

Zaharul pudra (recomand pe cel din comert care contine amidon) se cerne de doua ori. Din cantitatea totala de zahar se pun deoparte 6-7 linguri cu varf.

Intr-un vas se pune apa si gelatina la hidratat. Se adauga mierea sau energizantul, esenta de vanilie si untul. Se pune vasul la bain-marie si se amesteca in compozitie cat sa se topeasca ingredientele si sa se omogenizeze compozitia. Atentie! Nu se fierbe gelatina!

Intr-un castron se pune zaharul pudra cernut iar in mijlocul lui se toarna compozitia de gelatina, unt, miere, vanilie. La inceput se amesteca cu o lingura apoi se framanta compozitia cu mana.

Se transfera aluatul pe un blat de lucru presarat cu zahar pudra si se mai framanta cu mana, adaugand zahar pudra pana la consistenta dorita.

Aluatul se pune intr-o punga, inchisa ermetic si se pastreaza la frigider. Inainte de a fi folosit, este recomandat ca aluatul sa stea la racoare 24-48 de ore. Poate fi pastrat la frigider pana la 6 luni. Dupa aceasta reteta va rezulta 730 g pasta de zahar.

O alta reteta de pasta de zahar o puteti gasi aici .

 

(Citit de 48 ori, de 2 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *