Pasta de zahar

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 1 kg zahar pudra (din comert)
1 plic de gelatina granulata (10 g)
– 1 lingura de margarina
– 2 linguri de energizant
– 1 esenta de vanilie
– 1 lingura de ulei (folosit atunci cand lucram fondantul)
Mod de preparare :
Aceasta pasta de zahar se foloseste la confectionat trandafirii, frunzele, etc pentru ornarea torturilor. Tin sa-i multumesc Adrianei Maria Szerepi pentru aceasta reteta de pasta de zahar. Ea este o maestra in torturi si nu numai. Pozele nu sunt foarte clare, au fost facute cu mult timp in urma, cand nu ma gandeam ca le voi pune pe un blog. Promit sa revin cu unele mai clare la urmatoarea preparare.
Zaharul pudra (din comert si nu facut in casa) se cerne printr-o sita de doua ori si se imparte in doua parti egale.

Gelatina granulata se pune intr-o cratita si se adauga peste ea 5 linguri de apa. O lasam sa se hidrateze apoi o punem pe baie de aburi (am folosit o cratita mai veche pentru ca m-am gandit ca n-o sa iasa nimic si macar sa nu ard sau sa stric cratita). Acum pot spune ca daca respectati gramajele nu are cum sa nu iasa.

Peste gelatina se adauga margarina, 2 linguri de energizant si esenta de vanilie. Se amesteca pana se topesc toate ingredientele insa fara a aduce compozitia la punctul de fierbere.

Eu am folosit acest energizant, care se gaseste in comert.

Se face un cuib in mijlocul zaharului (in jumatatea de cantitate) si turnam compozitia topita.

Se amesteca cu o lingura adaugand zahar pudra putin cate putin.

Cand nu se mai poate amesteca cu lingura se framanta cu mana. Se adauga zahar pana nu se mai lipeste de mana si aluatul devine ca o plastelina.

Se transfera aluatul pe un blat de lucru presarat cu zahar pudra si se framanta energic, adaugand zahar numai daca mai este nevoie, pana cand devine elastic si usor de modelat.

Pasta de zahar se pastreaza invelita in folie alimentara, la frigider…chiar si 6 luni. Eu am avut cu ce ma juca cateva zile. Am facut trandafiri, frunze si chiar si primul tort care….nu a fost chiar ca cel al unui maestru, insa macar am incercat.

 

 

 

(Citit de 1.574 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *