Pastrav cu sos de rosii, ardei gras si usturoi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 6 bucati pastrav

– 2 conserve rosii in bulion (800 g)

– 3 ardei grasi rosii, copti

– 8 catei usturoi

– sare si piper dupa gust

– 50 ml ulei

– 3 linguri cu otet

– 2 lingurite coriandru boabe

Mod de preparare:

Trecerea in noul an este incarcata de superstitii si obiceiuri culinare. Trebuie sa mananci peste, fiindca se spune ca asa cum pestele inoata prin apa, asa vei inota si tu prin toate necazurile din anul urmator, fara sa te afecteze. Asa ca, m-am conformat si am pregatit pastrav la cuptor.

Pestele curatat, spalat si uscat prin tamponare cu servetele de hartie, se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper macinat. Se aseaza in tava se presara peste el boabe de coriandru si se pulverizeaza putin ulei.

Ardeii grasi copti se taie in cuburi mici. Eu i-am avut congelati si i-am taiat cand inca nu erau complet dezghetati, se taie mai bine astfel.

Rosiile din bulion erau intregi, asa ca le-am taiat si pe ele cuburi.

Intr-un castron, am amestecat rosiile cu ardeii si sucul de la rosii.

Am adaugat usturoiul taiat felii mici, am dat gust de sare, piper si am turnat peste amestec otetul si restul de ulei care ne-a mai ramas dupa ce am pulverizat pestele.

Acest amestec l-am turnat peste pestele din tava si am nivelat.

Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 170 grade Celsius si coacem timp de 40-50 minute.

Este foarte gustos.

Pofta buna!

(Citit de 104 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *