Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Ingrediente:

– 1 kg ficat de pui

– 300 g unt 65% grasime

– 400 ml lapte

– 3 cepe potrivite ca marime

– 4 catei de usturoi

– 2 lingurite ulei

– 400 ml smantana dulce

– 2 lingurite rase cu sare

– piper negru macinat, dupa gust

– 20 ml cognac sau un vin dulce licoros

Pentru aspic:

– o mana de patrunjel verde congelat

– 10 g gelatina granule

– 2 linguri cu zeama de lamaie

– 250 ml apa

Mod de preparare:

Din cand in cand, trimit pachete cu mancare fiicei mele care locuieste in capitala si care fiind prinsa in valtoarea vietii, nu mai reuseste sa manance sanatos. In ziua de azi, tinerii pun pret pe cariera si nu pe sanatate, viata de familie si multe altele.

Printre preparatele pe care le trimit fiicei se gaseste si acest pate de ficat de pui, preparat in casa. Nu este greu de realizat si este foarte gustos.

Pentru inceput punem ficatul de pui (curatat si spalat) in lapte. Il vom lasa sa se odihneasca 40 de minute.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

In timp ce ficatul se balaceste in lapte, pregatim celelalte ingrediente. Pana sa ajung la ceapa, am ajuns in crama, de unde am ales un coniac cu numele sotului meu.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Ceapa curatata si spalata o taiem pestisor. Usturoiul il taiem felii.

Intr-o tigaie punem la incins uleiul si 100 g unt. Adaugam ceapa si usturoiul

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Cand ceapa este calita se adauga smantana si un praf de sare.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Lasam sa clocoteasca amestecul 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam si restul de unt, amestecand pana la topirea lui.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Asezonam cu doua lingurite de sare si piper proaspat macinat. Eu am folosit un mozaic de piper. Tot acum punem si coniacul. Lasam sa clococteasca amestecul pana devine cremos, 7-8 minute. Oprim focul si lasam compozitia sa se racoreasca.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Ficatul de pui il punem la scurs.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Punem in robotul cu lame compozitia cu ceapa, unt, usturoi si smantana si mixam putin. Adaugam apoi ficatul si mixam pana obtinem o pasta fina, omogena, de culoare roz.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Amestecul obtinut il pasam printr-o sita deasa.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Acestea sunt rezidurile ramase.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Turnam compozitia intr-o tava de marimea 32/15/7 cm. Aceasta tava o punem in alta tava cu dimensiuni mai mari.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 150 grade Celsius. In tava mare turnam apa fierbinte  cat sa ajunga pana la jumatatea tavii cu compozitie. Se coace 30 de minute. Se scoate din cuptor tava cu pate si se lasa la racit.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Cat timp se lasa la racit tava cu pate se pregateste aspicul. Intr-un vas inalt, se pune o mana de patrunjel verde congelat impreuna cu 100 ml apa, zeama de lamaie si un praf de sare. Se blenduieste cu un blender vertical pana obtinem o pasta omogena.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Pasta obtinuta se rastoarna intr-un bol si se completeaza cu apa pana la 250 ml. Se amesteca si apoi se strecoara.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Se pune lichidul intr-un ibric, se adauga gelatina, se amesteca si se lasa la hidratat 8-10 minute. Se pune ibricul pe foc unde se lasa sa se incalzeasca pana ajunge compozitia la temperatura de 60 grade Celsius. Se ia ibricul de pe foc si se lasa la racorit.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Se toarna aspicul caldut peste compozitia cu pate din tava. Se lasa 25-30 minute. Se acopera tava cu pate cu o folie de aluminiu si se introduce in frigider pentru 3-4 ore.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Se feliaza pateul cu un cutit cu lama subtire si se serveste ca antreu.

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Pate de ficat de pui cu aspic de patrunjel

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

(Citit de 211 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *