Pate de ficat

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 900 g ficat de pui
– 400 g carne de porc din conserva (aceasta se poate inlocui cu piept sau pulpe de pui )
– 4-5 galbenusuri de ou fierte
– 30 ml coniac sau 100 ml vin rosu
– o ceapa mare
– sare
– piper proaspat macinat
– 150 g unt
– 120 g ciuperci
– o legatura de patrunjel verde
– 4 linguri de ulei
Mod de preparare :
Se curata ficatul de pielitele albe si se pune in apa fierbinte impreuna cu o lingurita de sare sau o lingurita de vegeta si se fierbe. Din cand in cand se spumeaza, daca este nevoie.

Intre timp se taie marunt o ceapa si se undeste in doua linguri de ulei.

Ouale se pun la fiert. Cand sunt fierte se pun in apa rece. Untul se scoate de la frigider si se lasa la temperatura camerei.

Cand ficatul este aproape fiert se adauga coniacul sau vinul. Se mai fierbe 4-5 minute. Se transfera ficatul scurs in blender, se adauga conserva de carne (sau pieptul, pulpele de pui fierte), galbenusurile de ou,100 g unt, sare si piperul proaspat macinat.

 

Compozitia rezultata se pune intr-o caserola sau tava de chec si se niveleaza.

Intr-o tigaie se prajesc cateva ciuperci in 2 linguri de ulei. Se toarna peste pate.

 

Se topesc 50 g unt si se amesteca cu o legatura de patrunjel verde, proaspat tocat. Acest amestec se toarna peste pateul din tava.

 

Se acopera tava si se da la congelator pentru 30 de minute. Apoi se transfera in frigider. Se serveste cu paine de casa proaspata sau merge foarte bine si cu paine prajita.

Pofta buna!

(Citit de 123 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *