Pateuri cu cascaval

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Pateuri cu cascavalIngrediente :

– 350 g faina alba

– 100 ml apa sau lapte

– 30 ml ulei

– 25 g drojdie proaspata ( verde )

– 1 lingurita zahar

– 1 lingurita sare

– 2 oua

– 200 g cascaval ras

– 3 linguri cu smantana

– chimen, susan

Mod de preparare :

Faina se cerne pentru a indeparta impuritatile cat si pentru aerisire. Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar ( eu am pus zahar brun ) si cu 2-3 linguri de apa. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pateuri cu cascavalPateuri cu cascavalCascavalul se rade pe razatoarea mica ( se opreste putin pentru a presara deasupra pateurilor).Se amesteca cascavalul cu 3 linguri cu varf de smantana groasa. Trebuie sa va iasa o compozitie cremoasa dar nu foarte lichida. Aceasta crema se imparte in trei cantitati.

Pateuri cu cascavalPateuri cu cascavalIntr-un castron se pun faina, o lingurita de sare, drojdia dospita, un ou si apa. Se framanta aluatul cu mana. Treptat se adauga si uleiul si se framanta pana aluatul se omogenizeaza. Este un aluat putin vartos dar elastic. Se acopera cu un prosop si se da la loc caldut.

Pateuri cu cascavalPateuri cu cascavalDupa aproximativ 35-40 de minute aluatul isi dubleaza volumul si arata cam asa.

Pateuri cu cascavalPe un blat de lucru presarat cu faina se intinde din aluat o foaie cu grosimea de 1 cm. Peste foaie se intinde 1/3 din cantitatea de crema ( se intinde crema cu ajutorul unui cutit cu lama lata ).

Pateuri cu cascavalSe imparte foaia, vizual, in trei parti. Partea laterala se indoaie peste partea din mijloc.

Pateuri cu cascavalApoi cealalta parte laterala se indoaie peste cele doua parti.

Pateuri cu cascavalAceast aluat se intinde din nou intr-o foaie cu grosimea de 1 cm si deasupra ei se intinde inca 1/3 din crema de branza. Se repeta operatiunea de impaturire, se mai intinde inca o data foaia si iar se pune 1/3 din crema de branza si alta impaturire. La final se intinde aluatul intr-o foaie, tot de 1 cm grosime si se taie bucati din el cu orice forma doriti ( rotunda, ondulata, fasii, etc…).

Pateuri cu cascavalSe pun formele taiate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut 15-20 de minute. Se pensuleaza apoi cu ou batut cu un praf de sare. Se presara cate putin cascaval ras pe ele. Dupa cascaval presaram putin chimen sau susan. Poate fi si mac.

Pateuri cu cascavalPateuri cu cascavalSe coc la 180 de grade timp de 20 de minute.

Pateuri cu cascavalLe-am servit alaturi de un pahar de vin. Pofta buna !

 

 

(Citit de 237 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *