Peste in sos tomat la cuptor

Ingrediente:

– 1 kg peste

– 2 cepe

– 250 g pasta de rosii

– 100 ml ulei

– 150 ml otet

– 2 foi dafin

– 250 ml apa

– 1 lingurita zahar

– sare

– piper boabe

– 2-3 catei de usturoi taiati marunt (optional)

Mod de preparare:

In weekend, am tras o fuga la tara. Acolo, am o gramada de neamuri, parinti, socri, cumnati, verisoare…Nu este prima data cand spun ca, lumea la tara este cu mult bun simt, caldura in suflet, sare in ajutor la nevoie, serviabila….Bineinteles ca atunci cand mergem la parinti, socri, ducem si noi ce gandim ca le-ar trebui si le-ar fi de folos. Dar…noi mergem cu jumatate de portbagaj plin de bunataturi si ne intoarcem cu el plin. Noi ducem alimente de la oras, multe cu E-uri si ne intoarcem cu alimente si produse bio. Oare ce ne-om face cand parintii nu vor mai fi?

De data aceasta am primit in dar de la cumnatul meu, cativa pesti (caras) care aveau lungimea de 14-16 cm. Fiind atat de mic, ei il prajesc bine, mai bine spus il usuca pentru a nu mai avea grija sa aleaga spinii. Si-a cerut scuze ca este mic si m-a intrebat daca il vreau. Bineinteles ca i-am raspuns DA. M-am gandit ca il voi face la cuptor si ca va fi super gustos. Asa a si fost.

Se curata pestele de solzi, se eviscereaza , se inlatura maruntaiele si se taie capetele. Se spala, se pun pe servetele de hartie pentru a lasa apa si apoi se sareaza pe ambele parti.

 

Intr-o tava, se pune ceapa taiata rondele (puteti sa o taiati si pestisor sau marunt), frunzele de dafin si piperul boabe. Peste acest strat aranjati pestele.

Intr-un bol, amestecati pasta de rosii, apa, uleiul, zaharul si otetul. Turnati acest amestec peste pestele din tava.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o introduceti in cuptor, la foc mic (140 grade Celsius), pentru 2,5-3 ore. Otetul va inmuia oasele si va pastra pestele intreg.

Puteti manca pestele atat cald cat si rece, dupa preferinta. In ultimele 10 minute de stat la cuptor, se poate adauga 2-3 catei de usturoi taiati marunt.

Pofta buna!

(Citit de 291 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.