Pesto de busuioc

Ingrediente:

– 300 g frunze de busuioc

– 100 ml ulei de masline

– 50 g seminte floarea soarelui

– 3 catei usturoi

– 50 g parmezan

– sare dupa gust

– 5-6 cuburi gheata

– zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

A venit frigul, asa ca am adus in casa si ghiveciul cu busuioc. Cat a stat afara s-a dezvoltat frumos, a avut soare si apa din belsug. Am „toaletat” busuiocul (crescuse foarte inalt) si chiar ma gandeam ce sa fac cu atatea frunze. Cand am ajuns in bucatarie si am vazut pe blatul de lucru robotul Kenwood Chef Titanium, primit spre testare de la KENWOOD  si BUZZStore  am hotarat ca trebuie sa fac ceva cu frunzele si robotul. Am mai preparat pesto de leurda si a fost super gustos. Acum mi-am zis sa fac un pesto de busuioc. Reteta este simpla, nu dureaza mult prepararea ei. As fi putut sa cumpar pesto la borcan din market dar ce fac in bucataria mea si vad ce ingrediente pun in blender…ma face sa consum mai cu placere preparatul final.

Am pregatit ingredientele.

Am pus toate ingredientele in blenderul robotului. In loc de seminte de floarea soarelui puteti folosi muguri de pin sau miez de nuca. Gheata se pune pentru a sparge clorofila din busuioc. Mixam 1 minut si gata pesto de busuioc. 

Puteti vedea aici cat de repede se prepara un pesto.

Am pus in apa fierbinte cu 1/2 lingurita sare, 250 g spaghete. Le-am fiert 5 minute. Le-am scurs de apa si le-am amestecat cu pesto de busuioc.

Si…gata cina!

Pofta buna!

(Citit de 115 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.