Piept de gasca cu sos de branza Camembert

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– un piept de gasca

– 300 ml lapte

– 25 g unt

– 1 lingura cu faina alba

– sare si piper dupa gust

– 125 g branza Camembert

Mod de preparare:

Pieptul de gasca se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se cresteaza cu un cutit pe partea cu grasime, si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se lasa la odihna 10-15 minute.

Cat timp se odihneste pieptul de gasca, se prepara sosul. Branza Camembert se taie in bucati mici.

Intr-un vas se amesteca faina cu laptele.

Se adauga sare si piper dupa gust. Atentie la sare (si branza contine sare)!

Intr-o cratita se topeste untul. Se adauga compozitia de lapte si faina si se amesteca cu un tel pana ce se ingroasa (puteti folosi si o lingura de lemn).

Se adauga si branza taiata cubulete mici si se amesteca pana se incorporeaza in compozitie iar sosul are o textura fina. Se dau 2-3 clocote. Se acopera vasul cu sos si se tine la cald pana in momentul servirii (20-30 minute).

Sfaturi:

Daca sosul s-a prins de fundul cratitei, mutati-l imediat in alt vas si continuati operatiunea. Daca sosul final nu vi se pare a fi fin, treceti-l printr-o sita.

Daca sosul s-a ingrosat prea tare, subtiati-l cu putin lapte fierbinte.

Intr-o tigaie incinsa (fara ulei), la foc mijlociu spre mare, se pune pieptul de rata, asezat cu partea care are grasime in jos, adica sa adere la tigaie. Se frige 4 minute apoi se intoarce pe cealalta parte si se frige inca 4 minute.

Dupa acest timp, se transfera pieptul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 8-10 minute, la 200 grade Celsius.

Pieptul de gasca se feliaza si se aseaza pe o farfurie impreuna cu sosul de branza. Eu am folosit pentru decor boabe de piper.

Este delicios!

Pofta buna!

(Citit de 61 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *