Piept de pui la cuptor

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 2 jumatati de piept de pui
2 foi de dafin
– 1 lingurita ienibahar boabe
– cateva boabe de piper
– 1 lingura cu varf zahar
– 2 cani cu apa
– 1 lingura cu varf miere de albine
– 2 linguri ulei de masline
– 1 lingura sos de soia
– 1 lingurita piper negru macinat proaspat
– 1 lingura cu boia de ardei dulce
– 1 lingura de sare
Mod de preparare :
Intr-un castron se pune zaharul, sarea, dafinul, ienibaharul, boabele de piper si apa. Se amesteca pana la dizolvarea zaharului si al sarii. Se pune pieptul de pui in acest amestec (aveti grija sa-l acopere), se pune un capac sau o folie alimentara si se tine la frigider 24 de ore. Eu m-am grabit putin si l-am tinut numai 12 ore.

Dupa 24 de ore se scoate pieptul de pui din marinada, se spala si se lasa la zvantat. Intr-un castron se amesteca mierea de albine cu sosul de soia, piperul macinat, uleiul si boiaua de ardei dulce.

Se unge pieptul de pui cu acest amestec si se mai lasa la frigider pentru 2-3 ore (se poate si mai mult).

Dupa acest timp se leaga pieptul de pui cu ata alimentara, se pune intr-o tava, pe folie de aluminiu si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade, timp de o ora.

Dupa aproximativ 30-35 de minute se scoate tava din cuptor si se unge pieptul de pui, cu ajutorul unei pensule cu zeama pe care o lasa in tava (eu l-am pensulat cu ce a mai ramas din marinada).

Cand este gata, se scoate pieptul de pui din cuptor, se lasa la racorit 10-15 minute, apoi se scot atele si se poate felia. Se serveste atat cald, langa o garnitura sau rece ca aperitiv.

Pofta buna!

(Citit de 241 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *