Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Ingrediente:

– 2 bucati piept de rata

– sare si piper dupa gust

– 3-4 morcovi potriviti ca marime (300 g gata curatati)

– 1 lingura miere de albine

– 1 lingura zahar alb sau brun

– 2 portocale

– 60 g unt

Mod de preparare:

Morcovii curatati si spalati se taie in fasii sau rondele.

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa-i acopere, se adauga untul si mierea de albine si se fierb la foc mic, pana scade aproape tot lichidul.

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Pieptul de rata de cresteaza pe partea cu piele, se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti si se prajeste intr-o tigaie, fara ulei, cate 6 minute pe fiecare parte. Se prajeste mai intai pe partea cu piele.

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Pieptul prajit se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai coace in cuptor (incalzit in prealabil) inca 8 minute, la 180 grade Celsius.

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

In tigaia in care s-a prajit pieptul de rata si a ramas putina grasime se pune sucul de la o portocala. Se tine pe foc 1-2 minute timp in care se amesteca cu o lingura.

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Se strecoara sucul printr-o sita in alt vas. Eu am folosit un ibric.

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Se pune ibricul pe foc mic, se adauga o lingura cu zahar, se scurge putin lichid de la morcovii caramelizati si se lasa sa fiarba, domol, pana se formeaza un sos.

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Se stinge focul si se adauga in sirop coaja rasa de portocala (o lingura) si fileuri de portocala (de la o portocala).

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Si acum, cand toate sunt gata, se aranjeaza pe un platou, morcovii, pieptul de rata feliat, fileuri de portocala iar deasupra se toarna putin din siropul de portocala.

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Piept de rata cu morcovi caramelizati si sos de portocale

Este o delicatesa! Pofta buna!

(Citit de 155 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *