Piept de rata cu pesto de leurda
– 2 bucati de piept de rata
– sare si piper proaspat macinat, dupa gust
Pentru pesto de leurda gasiti reteta aici .
Mod de preparare :
Pieptul de rata se scoate din frigider cu o jumatate de ora inainte de a-l gati. Se cresteaza pe partea cu grasime cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita, in romburi sau patrate. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Eu am folosit un amestec de piper ( rosu, verde, negru ).
Se pune apoi pieptul de rata intr-o tigaie rece si incalzim carnea treptat. Se prajeste la foc mic spre mijlociu timp de 5 minute. Se intoarce apoi pe partea cealalta si se mai prajeste timp de 4-5 minute. Intre timp se incalzeste cuptorul.
Se transfera apoi pieptul de rata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 8 minute. Dupa acest timp, se scoate tava, se lasa sa se racoreasca pieptul cateva secunde si se taie in felii.
Se aranjeaza feliile de piept pe o farfurie, alaturi de un pesto de leurda.
Carnea de rata este foarte gustoasa. Pofta buna !
Lasă un răspuns