Piept de rata cu piure de cartofi mov

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Ingrediente:

– 2 bucati piept de rata

– sare si piper dupa gust

– 7-8 cartofi mov

– 100 ml lapte

– 30 g unt

– 3 linguri cu smantana

Mod de preparare:

In familia mea se consuma mult carnea de rata. Tot timpul am provizii in congelator. Daca vreau sa „ma pun bine cu sotul”, nu trebuie decat sa spun „astazi pregatesc rata”. In ziua cand pregatesc rata, vreau sa va spun ca sotul meu da un randament la treburile prin gradina si nu numai, de 50 % din puterile lui. Daca vreau ca randamentul sa creasca la 100%…pregatesc si un desert pe gustul lui……

Calatorului ii sade bine cu drumul cum si mie imi sade bine cu descrierea retetei. Reteta este simpla de tot, o poate prepara orice incepator in ale bucatariei.

Pieptul de rata se spala, se usuca cu niste prosoape de hartie si se cresteaza cu cutitul pe partea cu grasime. Se sareaza si pipereaza pe ambele parti.

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Tot  acum, cartofii spalati dar lasati cu coaja, se pun la fiert in apa cu sare.

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Pieptul de rata se pune la fript, intr-o tigaie rece (nu incalziti tigaie inainte de a pune carnea), mai intai cu partea cu grasime lipita de tigaie, timp de 5 minute.

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Dupa 5 minute intoarceti pieptul de rata pe partea cealalata. Lasati la fript inca 5 minute.

Piept de rata cu piure de cartofi mov

In timpul cat se frige pieptul de pui, porniti cuptorul, 180 grade.

Transferati pieptul de rata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la cuptorul incazit in prealabil, la 180 grade, timp de 8-9 minute.

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Cat timp sta pieptul la cuptor ne ocupam de piureul de cartofi. Cartofii fierti (ii incercati cu un cutit….daca intra usor in ei), ii decojiti, ii taiati in cuburi mici si ii pasati cu ustensila pentru pasat cartofi. Nu ii puneti la blender pentru ca vor fi lipiciosi si se vor „intinde”. Eu am incercat ustensila pentru pasat cartofii dar repede am trecut la furculita (asa cum sunt invatata). Peste cartofii fierti presarati un praf de sare…dupa gust. Adaugati apoi, putin cate putin un amestec de lapte fierbinte cu putin unt.

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Adaugati si 3 linguri cu smantana in piure si pasati.

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Cu ajutorul unor inele de inox pentru bucatarie ornati cartofii pe farfurie.

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Taiati pieptul de rata, putin transversal, in felii.

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Aranjati si pieptul de rata pe farfurie, alaturi de piureul de cartofi. Decorati dupa inspiratia voastra.

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Piept de rata cu piure de cartofi mov

Este delicios. Pofta buna!

 

 

(Citit de 510 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *