Piept de rata cu piure de dovleac

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Piept de rata cu piure de dovleacIngrediente:

– 2 bucati piept de rata

– sare si piper dupa gust

– 400 g dovleac

– 40 g unt

– o mana de salata

– zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

Astazi a inceput ziua cu nervi. Aveam de mers in mai multe locuri pana sa incep serviciul si nu stiam cum sa le rezolv pe toate. Pe primul loc in lista „rezolvari” aveam trecut piata. Dupa ce m-am rotit de cateva ori in jurul pietii, am gasit si loc de parcare. Am luat doua sacose din portbagaj si am facut jogging prin piata. Cand am umplut sacosele si ma indreptam spre masina, am vazut o batranica la colt de piata cu cativa dovleci de vanzare. Pentru a o scapa de marfa, am cumparat si eu doi dovleci. Abia seara cand am ajuns acasa si am dat jos cumparaturile din portbagaj, m-am intrebat ce voi face eu cu ei. M-am gandit la multe retete dar mi-am adus aminte ca am in congelator doua bucati de piept de rata. Asa ca m-am hotarat sa fac un piure de dovleac cu piept de rata. M-am uitat la ceas si mi-am zis ca intr-o ora, pana vine si sotul, reusesc sa prepar o mancare de MASTERCHEF.

Am curatat dovleacul si l-am taiat in bucati nici prea mari, nici prea mici. L-am pus la fiert intr-o oala cu apa cat sa-l cuprinda, impreuna cu un praf de sare. Il fierbem timp de 17-19 minute. Intre timp am pornit cuptorul, la 180 de grade.

joggingPieptul de rata l-am crestat pe partea cu grasime, l-am sarat si piperat pe ambele parti si l-am pus intr-o tigaie, pe foc, fara ulei, cate 5 minute pe fiecare parte.

Piept de rata cu piure de dovleac

Piept de rata cu piure de dovleacPiept de rata cu piure de dovleacPieptul de rata il transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-l introducem la cuptor pentru 8 minute, la 180 grade.

Piept de rata cu piure de dovleacCat sta pieptul de rata la cuptor, preparam piureul de dovleac. Scurgem apa in care a fiert dovleacul, adaugam untul si pasam cu un blender vertical. Adaugam un praf de sare, dupa gust.

Piept de rata cu piure de dovleacPiept de rata cu piure de dovleacScoatem pieptul de rata de la cuptor si-l lasam la odihna 2-3 minute pe un fund de lemn. Apoi il taiem felii.

Piept de rata cu piure de dovleacAranjam piureul de dovleac pe o farfurie, adaugam o mana de salata verde peste care scurgem zeama de la 1/2 lamaie iar alaturi aranjam feliile de piept de rata.

Piept de rata cu piure de dovleacO delicatesa!

Pofta buna!

(Citit de 488 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *