Piept de rata cu sos de portocale

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
???????????????????????????????

Ingrediente :
– 2 bucati de piept de rata
– 150 ml vin alb demisec
– 2 linguri de sos soia
– 1 lingura cu varf de miere de albine
– 2-3 portocale
– sare si piper proaspat macinat dupa gust
Mod de preparare :
Carnea de rata este foarte gustoasa. Putem sa o ajutam cu o aroma mai deosebita, cum ar fi portocala si atunci gustul ei va fi complet.
Pieptul de rata se scoate din frigider cu aproximativ 1/2 ora inainte de a-l gati. Se cresteaza pe partea cu grasime cu ajutorul unui cutit ascutit, in romburi sau patrate.

DSC06331

Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat pe partea fara grasime.

???????????????????????????????

Punem pieptul de rata intr-o tigaie rece (deci nu incinsa cum suntem obisnuiti) si incalzim carnea treptat. Contactul carnii cu metalul incins face ca sucurile sa ramana in interior.

???????????????????????????????

Se prajeste la foc mic spre mijlociu 5 minute. Se intoarce pieptul pe partea cealalta si se mai prajeste inca 4-5 minute. Intre timp se incalzeste cuptorul .

???????????????????????????????

Se transfera pieptul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor, la 180 de grade pentru 8 minute.

???????????????????????????????

Cat sta pieptul de rata la cuptor, in tigaia in care a fost prajit si a lasat grasime se pun 150 ml de vin alb demisec. Cand alcoolul s-a evaporat se adauga sosul soia. Dupa cateva secunde se adauga si sucul de portocale.

???????????????????????????????
???????????????????????????????
???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Se amesteca continuu, la foc mijlociu spre mare, pana se leaga sosul. Cand s-a ingrosat se adauga mierea de albine. Se amesteca repede de cateva ori apoi se scoate sosul intr-un vas (se evita arderea mierei). Eu chiar am strecurat sosul pentru ca am scapat in el si cateva bucati din pulpa de portocala.

???????????????????????????????
???????????????????????????????

Pieptul se scoate de la cuptor, se lasa cateva secunde sa se odihneasca pe un fund de lemn si apoi se feliaza in bucati mici ( 1 cm).

???????????????????????????????
???????????????????????????????

Am servit aceasta mancare rafinata, eleganta si delicioasa alaturi de cartofi gratinati (reteta o gasiti aici Cartofi gratinati (Dauphinoise) si un pahar de vin rosu.

???????????????????????????????Pofta buna!

 

(Citit de 511 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *