Piersici

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

PiersiciIngrediente :

– 500 g faina

– un praf de sare

– 250 g smantana

– 100 g zahar

– 2 oua

– 50 g unt

– coaja rasa de la o lamaie

– 1 praf de copt

Crema :

– 150 g zahar pudra

– 200 g unt

– 150 g nuci macinate

– 2 linguri cu cacao

– 25 ml esenta rom

– 3-4 linguri cu magiun de prune

– 8 g zahar vanilat

Pentru decor :

– 500 ml apa

– 4 linguri cu zahar

– cateva picaturi esenta de rom

– coloranti alimentari ( daca doriti naturali puteti folosi sfecla si spanacul)

– zahar

Mod de preparare :

De-a lungul timpului mi-am tot adus aminte de prajiturile „Piersici” facute in copilarie de mama. Insa niciodata nu am gasit momentul potrivit pentru a le prepara. Dar iata ca a sosit acest moment. Este putina migaleala insa rezultatul m-a multumit.

Intr-un castron se amesteca zaharul cu untul. Eu am folosit untura.

PiersiciSe adauga apoi ouale, coaja rasa de lamaie, smantana, esenta de rom iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca la inceput cu o lingura apoi se framanta aluatul cu mana.

PiersiciPiersiciPiersiciPiersiciPiersiciPiersiciPiersiciSe lasa aluatul sa se odihneasca 10-15 minute. Apoi se rastoarna pe un blat de lucru presarat cu faina si se imparte in bucati mai mici. Din fiecare bucata se face un rulou care se taie in bucati mici.

PiersiciDin fiecare bucatica se modeleaza cate o biluta, intre palme si se aranjeaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Marimea unei bilute ar trebui sa fie cat o maslina mai mare. Ele vor creste la copt.

PiersiciSe coc in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute. Se scot intr-un castron iar cand s-au racit se scobesc pe partea plata cu varful unui cutit ( lingurita).

PiersiciPreparam si crema. Se amesteca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

PiersiciPiersiciSe adauga apoi cacao, esenta de rom, magiunul iar la final nuca. Se amesteca.

PiersiciPiersiciPiersiciPiersiciPiersiciDaca compozitia este inca moale se mai adauga resturi faramitate din bilutele care s-au crapat.

PiersiciCu aceasta crema se umplu bilutele scobite si se lipesc doua cate doua.

PiersiciSe fierbe 500 ml apa cu zahar si esenta de rom. Se desarta in trei vase. In fiecare vas punem cateva picaturi de colorant alimentar, rosu, verde, galben. Eu am folosit coloranti profesionali dar daca doriti sa fie cat mai naturali, puteti obtine rosu din sfecla fiarta iar verde din spanac fiert. Se ia cate o piersica, se trece pe rand prin fiecare vas cu colorant (pe parti diferite) apoi se rostogoleste prin zahar tos. Dupa ce se usuca putin, se aranjeaza pe un platou sau fructiera.

PiersiciEu le-am pus si codite de la visine.

PiersiciIn crema care mi-a ramas, am adaugat resturile de la bilutele crapate (faramitate) si inca 3-4 linguri de magiun. Am amestecat si am aranjat compozitia, in forma de sul pe o hartie de copt. Am dat la frigider si dupa 3-4 ore am taiat in felii.

PiersiciPofta buna !

 

(Citit de 160 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *