Piure de linte rosie

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– o cana (250 ml) de linte rosie
1 ceapa
– 2 morcovi
– 3 catei de usturoi
– sare dupa gust (aproximativ 1 lingurita)
– piper proaspat macinat dupa gust
– 2 cani de apa ( supa de legume sau de carne)
– 1 foaie de dafin
– 2 linguri ulei
Mod de preparare :
Lintea este o leguminoasa bogata in antioxidanti, fibre solubile si insolubile si o sursa excelenta de minerale. Pe langa minerale are un continut bogat in vitamine, in special de vitamine din grupul B.
Lintea se spala si se pune in apa rece pentru 1/2 ora.

Intre timp se curata ceapa, morcovii si usturoiul si se taie nu prea marunt.

Se pune intr-o cratita putin ulei si se undesc legumele impreuna cu piperul, sarea si o foaie de dafin.

Cand morcovul este inmuiat si ceapa sticleste se adauga lintea si cele doua cani de apa sau supa. Daca va place puteti adauga cate 1/2 lingurita chimen sau coriandru. Se acopera cratita cu un capac si se fierbe la foc mic 20 de minute.

Se pune apoi tot continutul in blender si se mixeaza.

Se gusta si daca este nevoie se mai poate adauga putina sare. Este foarte gustoasa. Eu am servit acest piure intins pe paine de casa prajita.

Pofta buna!

 

(Citit de 301 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *