Pizza de casa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– aluat de pizza

– cateva felii de salam uscat (puteti folosi alt tip de salam, pastrama sau bucati de friptura, etc)

– 7-8 felii de bacon

– 12-15 masline negre (pot fi si verzi)

– 120-150 g cascaval ras

– cateva felii de rosii

– sos pentru pizza

Mod de preparare:

Se intampla de multe ori sa deschid frigiderul si sa vad ca am bucati de salam, cascaval, bacon si multe altele. Si nu-mi trebuie mult timp sa ma gandasc ce fac cu ele. Imediat…pizza. Pizza facuta in casa este foarte gustoasa.

Prepar aluatul de pizza ca in aceasta reteta http://culoaresiarome.ro/aluat-de-pizza/

Sosul de rosii il prepar ca in aceasta reteta http://culoaresiarome.ro/sos-de-rosii-pentru-pizza-paste/

Pe un blat de lucru, presar 1-2 linguri cu gris si intind aluatul pentru pizza (o foaie de 3 mm grosime).

Aranjez foaia intr-o tava de aragaz (36/38 cm). Deasupra foii torn un polonic de sos de rosii si il intind cu ajutorul unei linguri.

Peste sos aranjez feliile de salam uscat si bacon.

Printre feliile de salam si bacon aranjez masline taiate si feliile de rosii.

Deasupra presar cascaval ras.

Se lasa 10 minute sa creasca, apoi se introduce tava la cuptor, la 200 grade Celsius pentru 10-15 minute.

Servim pizza cu sosul de rosii turnat deasupra. Mie imi place pizza, bineinteles cat este calda. Dar sotul meu o mananca cu aceasi pofta si cand este rece.

Pofta buna!

 

 

 

(Citit de 183 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *