Placinta cu carne

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 250 g margarina
– 4 linguri de ulei
– 1 ceapa
– 1/2 lingurita sare
– 1 lingura otet
– 500 g faina alba
– 160 g smantana
– 1 lingurita piper macinat
– 3 oua
– 500 g carne tocata (vita + porc )

Mod de preparare :
Intr-un bol, margarina (care a fost scoasa din frigider cava mai devreme si este moale), se amesteca cu un ou,150 g smantana, otetul, un varf de cutit de sare si faina. Se amesteca bine, pana compozitia devine omogena si aluatul rezultat se tine la frigider timp de o ora.

Intre timp, intr-o tigaie, se caleste ceapa in ulei( care a fost taiata marunt), se adauga si carnea tocata si eventual, daca carnea nu lasa apa, o cescuta de apa. Se lasa la fiert pana scade apa. Se adauga sare si piper in timpul prepararii. Se ia de pe foc atunci cand este gata fiarta si cand s-a racit, se adauga un ou,10 g smantana,sare si piper dupa gust.

Aluatul il impartim in doua. Pe o suprafata de lucru presaram putina faina si intindem cu sucitorul o foaie de 1/2 cm grosime. Taiem marginile in linii drepte si pe o jumatate de suprafata, intindem compozitia de carne. Impaturim foaia, presam cu degetele marginile pentru a nu iesi compozitia, ungem cu un ou batut cu furculita (si putina sare) si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade, timp de 30 de minute. Se serveste calda sau rece. Eu am servit-o cu ketchup deasupra.

(Citit de 53 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *