Prajitura chinezeasca

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Prajitura chinezeasca

Zilele trecute am fost servita la serviciu cu aceasta prajitura. Am intrebat cum se numeste si am ajuns la concluzia ca nu am mai auzit de ea pana acum. Multumesc doamnei Iustina pentru reteta. Nu este o prajitura pretentioasa dar este foarte gustoasa.

Ingrediente pentru blat:

– 8 albusuri

– 150 g zahar pudra

– 250 g unt

– 200 g faina alba

– 150 g nuca macinata

– 3 linguri cacao

– 1 lingurita praf de copt

– esenta de vanilie (cateva picaturi)

Ingrediente pentru glazura:

– 8 galbenusuri

– 200 g zahar pudra

– 7 linguri gem de caise

Mod de preparare:

Untul (la temperatura camerei) se freaca cu zaharul pudra cu ajutorul unei linguri de lemn sau la robot.

Prajitura chinezeasca

Se adauga esenta de vanilie.

Prajitura chinezeasca

Separat, in alt bol, se mixeaza albusurile cu un praf de sare.

Prajitura chinezeasca

Peste amestecul cu unt se adauga cacaoa si se amesteca.

Prajitura chinezeasca

Adaugam apoi nuca macinata, lingura cu lingura si amestecam.

Prajitura chinezeasca

Pentru ca aluatul este deja dens, adaugam faina (amestecata cu praful de copt) alternativ cu albusul de ou batut spuma. Adica adaugam 1-2 linguri de faina, amestecam, adaugam 2-3 linguri albus, amestecam….pana la final.

Prajitura chinezeasca

Prajitura chinezeasca

Si….avem aluatul final.

Prajitura chinezeasca

Rasturnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, 36/38 cm si o introducem la cuptor pentru 25 minute. Daca doriti ca blatul sa fie mai inalt, folositi o tava cu dimensiuni mai mici.

Prajitura chinezeasca

Cat timp sta blatul la „bronzat”, galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.

Prajitura chinezeasca

Se scoate blatul de la cuptor, se lasa 1 minut sa se racoreasca si se unge cu gemul de caise.

Prajitura chinezeasca

Peste gemul de caise se pun galbenusurile batute spuma cu zaharul si se niveleaza.

Prajitura chinezeasca

Se introduce tava cu prajitura la cuptor pentru inca 10-15 minute. Dupa acest timp, se opreste cuptorul si se mai lasa tava in cuptor 10 minute cu usa cuptorului deschisa.

Prajitura chinezeasca

Eu am ornat prajitura cu ciocolata rasa. O puteti orna si cu dungi de ciocolata topita….dupa preferinta.

Prajitura chinezeasca

Prajitura chinezeasca

Pofta buna!

 

(Citit de 657 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *