Prajitura cu branza de vaci
Aluatul pentru foaie :
– 250 g faina alba
– 150 g unt
– 130 g zahar
– 1 ou
– 30 g cacao
– 10 g praf de copt
– un praf de sare
Pentru umplutura :
– 500 g branza de vaci
– 180 g unt
– 150 g zahar
– 20 ml esenta de vanilie
– un praf de sare
– 1 plic cu budinca de vanilie
– 4 oua
– o mana de visine
Mod de preparare :
In blenderul mare de la robot se pune faina, untul, un praf de sare, cacao, zaharul, praful de copt si oul.
Se mixeaza la viteza mica timp de 1-2 minute. Aluatul trebuie sa ramana ca si aspect „nelucrat”, infainat. Se rastoarna intr-un bol.
1/4 din cantitatea de aluat se pune intr-o folie si se introduce la frigider.
Se spala blenderul si preparam umplutura. Se pune in blender branza de vaci, un praf de sare, zaharul, untul, praful de budinca, esenta de vanilie si ouale. Eu am folosit aceasta budinca de vanilie.
Se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei.
Se rastoarna compozitia de branza intr-un castron si se adauga visinele. Se amesteca. Eu am folosit visine puse cu zahar. Bineinteles le-am scurs intai de sirop. Puteti folosi visine proaspete sau visine din compot.
Se intinde aluatul, cu ajutorul degetelor, intr-o tava de 26/30 cm.
Peste aluat se rastoarna compozitia de branza si se niveleaza. Deasupra radem pe razatoare aluatul care l-am tinut la frigider.
Introducem tava cu prajitura in cuptorul incalzit in prealabil si o coacem la 170 de grade, timp de 50 de minute.
Portionam prajitura dupa ce s-a racit. Pofta buna !
Lasă un răspuns