Prajitura cu cirese

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Prajitura cu cireseIngrediente :

– 400-500 g cirese

– 100 g zahar

– 240 ml lapte

– 135 g faina

– 25 g zahar vanilat

– 4 oua mari

– 50 g unt

– un praf de sare

Mod de preparare :

Pentru ca este luna iunie iar ciresul din gradina mea este plin de fructe, m-am gandit ca nu ne-ar prinde rau o prajitura aromata.

Ciresele se spala, se scurg de apa si se aranjeaza in strat, intr-o tava rotunda (cu diametrul de 27 cm), unsa cu putin unt. Pe fundul tavii se pune hartie de copt.Eu am pus ciresele cu tot cu samburi. Se poate pune si cirese fara samburi numai ca prajitura va iesi mai moale.

Prajitura cu cireseIntr-un castron se amesteca cu un tel faina cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat.

Prajitura cu cireseSe adauga laptele, ouale si untul topit si racit. Se amesteca cu telul pana compozitia se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste cirese.

Prajitura cu ciresePrajitura cu cireseSe introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se coace la 160 de grade timp de 50-60 de minute.

Prajitura cu ciresePrajitura se pudreaza cu zahar pudra.

Prajitura cu cireseEste foarte gustoasa iar ciresele pot fi inlocuite si cu alte fructe.

Prajitura cu ciresePofta buna !

(Citit de 266 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *