Prajitura cu dovleac

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
Pentru foi
200 g unt
– 2 linguri de smantana
– 550 g faina (cat cuprinde)
– 170 g zahar
– un praf de sare
– 1 praf de copt (10 g)
– 1 ou
Pentru umplutura
– 1 1/2 kg dovleac ras pe razatoare
– 7 linguri cu zahar (dupa gust)
– 6 linguri cu ulei
– 50 g unt
– 3 linguri cu gris
– 1 lingurita cu scortisoara macinata (numai daca va place, este optional)
Mod de preparare :
Dovleacul (curatat de mijloc si de coaja) ras pe razatoarea cu gauri mari se pune intr-o cratita impreuna cu uleiul si 50 g unt, la foc mic. Se amesteca continuu pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Daca vi se pare ca dovleacul nu este destul de zemos, se poate adauga putina apa fierbinte. Se caleste pana scade lichidul si se transforma intr-o pasta omogena. Se adauga la final 7 linguri de zahar (poate varia cantitatea, in functie de gust), grisul si scortisoara optional (eu nu am pus scortisoara). Se mai amesteca putin apoi se pune compozitia la racit.

Pentru aluat se amesteca intr-un castron untul moale (la temperatura camerei), un praf de sare, smantana, zaharul si oul cu ajutorul unei linguri. Apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. La inceput se amesteca cu lingura apoi cu mana pana la omogenizare.

Aluatul se imparte in doua bucati inegale. Din bucata mai mare se intinde o foaie pe un blat de lucru presarat cu faina si se pune intr-o tava neunsa de 32/24 cm (merge si intr-o tava de 38/35).

Peste foaie se rastoarna compozitia cu dovleac (rece) si se niveleaza.

Peste dovleac se aseaza a doua foaie si se inteapa din loc in loc cu o scobitoare.

Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se coace la 170 de grade pana devine aurie (aproximativ 45-50 de minute).

Se pudreaza cu zahar pudra numai dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

(Citit de 99 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *