Prajitura cu foi de bulion umplute cu frisca si crema caramel

Ingrediente:

Pentru foi:

– 4 linguri bulion

– 11 linguri apa

– un praf sare

– 15 linguri ulei

– 9 linguri zahar

– 1 lingurita bicarbonat de sodiu

– coaja rasa de la o lamaie

– 550-600 g faina alba de grau

Pentru crema:

– 900 ml smantana

– 100 g zahar pudra

– 360 g crema caramel sau o conserva de lapte condensat

– 150 g nuca macinata

Pentru decor:

– 80 g ciocolata rasa

– 5-6 linguri cu nuca macinata

Mod de preparare:

Aceasta prajitura este cum s-ar spune „inventata” dar pot sa va spun ca este foarte gustoasa. Pentru ca in urma cu o saptamana am facut foi cu bulion pentru o alta prajitura, am facut mai multe si nu am apucat sa le folosesc pe toate. Mi-au ramas 3 foi si m-am gandit si….razgandit…cu ce sa le umplu. Pana la urma am gasit, adica m-am uitat prin frigider, prin camara si….am combinat.

Foile le-am preparat ca si pentru aceasta reteta

Pentru crema, am batut smantana cu zaharul pudra pana se intareste bine.

Peste frisca am adaugat crema caramel si am amestecat cu o spatula.

Eu am achizitionat crema caramel de la cineva care merge in Republica Moldova. Asa arata cutia cu crema. La noi la Botosani se gaseste si in piata, la tarabele unde vand cei care vin din Moldova.

Aceasta crema se poate prepara si acasa ca aici

Sau….se mai poate cumpara o conserva de lapte condensat din marketurile de la noi, care se pune intr-o oala cu apa rece (apa sa depaseasca inaltimea conservei cu 3-4 degete), se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic (din momentul in care incepe sa fiarba) 3 ore. Se lasa sa se raceasca conserva si apoi se deschide. Continutul conservei este dulce de leche  sau mai bine zis….o crema caramel. Va voi pune o poza cu conserva pe care trebuie sa o cautati in magazine…

Crema obtinuta se imparte vizual in 3 parti. Peste prima foaie se pune o parte crema, se niveleaza si se presara nuca macinata. Se continua la fel cu celelalte foi. Ultima foaie se acopera cu crema, se presara nuca macinata si se rade ciocolata.

Se acopera prajitura cu o foaie de hartie de copt si se depoziteaza la loc racoros pentru 12 ore (peste noapte).

A doua zi se taie, dupa preferinta, in romburi, patrate, felie de tort…

Pofta buna!

 

 

(Citit de 526 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.