Prajitura cu foi si mere calite

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Prajitura cu foi si mere caliteIngrediente :

– 170 g zahar ( 8 linguri)

– 80 ml ulei ( 8 linguri)

– 2 oua mari sau 3 mai mici

– 8 linguri cu lapte

– 1/2 lingurita sare

– 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet

– faina cat cuprinde ( 650-700 g)

Pentru umplutura :

– 2-2,5 kg mere

– 200 g zahar

– 16 g zahar vanilat

– 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare :

Este o prajitura ieftina dar foarte gustoasa.

Prajitura cu foi si mere caliteIntr-un vas se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul pana compozitia devine cremoasa. Se adauga apoi uleiul si se mai mixeaza putin. Adaugam apoi laptele, amestecam, punem si amoniacul stins cu zeama de lamaie iar la final adaugam faina in ploaie, putin cate putin.

Prajitura cu foi si mere calitePrajitura cu foi si mere calitePrajitura cu foi si mere calitePrajitura cu foi si mere caliteCand se adauga faina, la inceput amestecam cu mixerul, mai adaugam faina si amestecam apoi cu o lingura de lemn iar la final se amesteca cu mana, adaugand treptat faina pana aluatul devine omogen, consistent, elastic. Se lasa 10 minute sa se odihneasca.

Prajitura cu foi si mere caliteTransferam aluatul din vas pe un blat de lucru presarat cu faina. Se imparte in patru bucati egale. Din fiecare bucata se intinde cate o foaie (direct pe fundul unei tavi, 34/36 cm). Se coace fiecare foaie cate 7-8 minute, la 180 grade Celsius.

Prajitura cu foi si mere caliteDupa ce am copt foile ne ocupam de umplutura. Se spala merele, se taie in jumatati, se curata de seminte si se dau pe razatoare. Cine doreste le poate curata si de coaja. Eu le-am dat la robot cu tot cu coaja.

Prajitura cu foi si mere calitePrajitura cu foi si mere caliteSe pun merele intr-o cratita impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Se pun pe foc mic spre potrivit si se calesc pana scade apa. Se amesteca din cand in cand.

Prajitura cu foi si mere caliteCand s-au calit se opreste focul si se lasa la racorit putin. Se imparte vizual compozitia in trei parti si se umplu cele patru foi. Prajitura se termina cu foaie. Peste prajitura se pune o foaie de copt si o greutate. Eu am pus un fund de lemn. Se lasa la loc racoros pana a doua zi (12 ore aproximativ).

Prajitura cu foi si mere calitePrajitura cu foi si mere calitePrajitura cu foi si mere calitePrajitura cu foi si mere caliteA doua zi, cand foile s-au inmuiat, se poate taia prajitura. Se pudreaza deasupra cu zahar pudra.

Prajitura cu foi si mere calitePrajitura cu foi si mere calitePofta buna !

 

(Citit de 3.425 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *