Prajitura cu mascarpone si visine

fashiondays.ro

Ingrediente:

Pentru blat:

– 5 oua

– 5 linguri cu zahar

– 3 linguri cu ulei

– 3 linguri cu apa rece

– 4 linguri cu faina

– 1 lingurita cu praf de copt

– 2 linguri si 1/2 cacao

– 1 lingurita esenta de rom

Pentru crema:

– 500 g mascarpone

– 400 g smantana

– 4 linguri zahar pudra

– 2 lingurite extract de vanilie

– 350 g visine proaspete sau congelate

– 4 linguri zahar

– 6 linguri apa

– 10 g gelatina

– ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare:

Cand merg la cumparaturi, pun in cos si lucruri care nu-mi trebuie urgent dar…sa fie acolo. Asa ca ieri am facut inventarul frigiderului si am gasit 2 cutii de mascarpone. Nu mi-a fost usor sa ma gandesc ce sa fac cu ele. M-am mai uitat prin frigider si…oua aveam de la mamaia, smantana tocmai ce cumparasem, m-am uitat prin prafuri si esente si….aveam multe dar cum sa le adun pe toate intr-un preparat? Si am pornit „aventura”. Spun aventura pentru ca nu am o reteta scrisa „cap-coada”. M-am gandit, m-am razgandit si pana la urma a iesit aceasta prajitura.

Am separat ouale si am mixat galbenusurile spuma cu zaharul. Am incorporat uleiul, apa, esenta de rom, praful de copt, cacaoa si faina. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi le-am incorporat in compozitia cu galbenusuri, cu ajutorul unei palete.

Tapetam o tava cu hartie de copt (38/24 cm), turnam compozitia si o nivelam. Coacem blatul 12-15 minute, la 180 grade Celsius. Cand este copt, scoatem blatul si il lasam sa se racoreasca.

Cat sta blatul la cuptor, punem gelatina la hidratat in 100 ml apa. Visinele congelate sau proaspete le punem intr-un vas cu 4 linguri zahar si 6 linguri apa si le punem pe foc. Cand zaharul s-a topit si amestecul incepe sa dea in clocot, tragem cratita de pe foc, blenduim compozitia cu un mixer vertical si o punem pe foc pana incepe sa fiarba. Tragem cratita de pe foc, adaugam gelatina si amestecam. Lasam compozitia la racorit.

answear.ro

Intr-un bol, punem smantana, mascarpone, zaharul pudra, esenta de vanilie si le mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Impartim crema in doua castroane. In unul adaugam compozitia cu visine, amestecam si o introducem la frigider pentru 25-30 minute.

Blatul rece il insiropam. Eu am folosit zeama de la un compot de visine. Daca nu aveti asa ceva, pur si simplu fierbeti apa, zahar si cateva picaturi din esenta care va place. Inainte de a-l insiropa, eu am dat cateva gauri cu o scobitoare in blat.

Peste blatul insiropat punem crema alba, apoi cea cu visine.

Pentru ca nu am pus toata compozitia de visine in crema si mi-au mai ramas cateva linguri (mi s-a parut multa pentru crema), am intins-o deasupra.

Am tras o folie de plastic peste tava cu prajitura (o puteti pune si intr-o punga) si am dat-o la frigider peste noapte. A doua zi cand am scos prajitura de la frigider, am decorat-o cu ciocolata rasa (cu lapte sau neagra….dupa preferinta).

Pofta buna!

answear.ro
(Citit de 6.537 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.