Prajitura cu visine

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente: 

– 900-1000 g visine fara samburi

– 6 oua

– 300 g zahar

– 5 linguri cu ulei

– 100 g unt

– 8 g zahar vanilat

– 10 g praf de copt

– 200 g faina alba

– 2-3 linguri cacao

– coaja rasa de la o lamaie

– zeama de la 1/2 lamaie

– un praf de sare

Mod de preparare:

Intr-o tava de 26/30 cm, se aranjeaza intr-un strat visinele spalate, fara samburi (eu am folosit visine congelate si le-am rasturnat pur si simplu). Peste visine se presara 100 g zahar si din loc in loc se pun bucatele de unt.

Se introduce tava cu visine in cuptor (incalzit in prealabil), la 180 grade Celsius, pentru 20 de minute. Dupa acest timp, se scoate tava din cuptor si se lasa la racorit.

In timpul cat stau visinele la cuptor se pregateste blatul de prajitura.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile, un praf de sare, coaja de lamaie si uleiul adaugat treptat, se amesteca.

Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Se adauga zeama de lamaie, zaharul, zaharul vanilat si se bat cu telul sau mixerul pana se formeaza o bezea tare.

Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile si se amesteca usor cu o lingura sau o spatula, prin rasturnare de sus in jos.

Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu lingura pana la omogenizare.

Se ia un sfert din cantitatea de compozitie si se amesteca cu cacao.

Se rastoarna compozitia galbena peste visinele (racorite) din tava. Se niveleaza cu o spatula.

Deasupra se toarna compozitia cu cacao si ne jucam cu o furculita, trasand dare prin aluat.

Introducem tava in cuptor, la 180 grade, pentru 30 de minute. Se face proba scobitorii. Daca iese curata din aluat….prajitura este coapta.

Se scoate tava din cuptor, se lasa la odihna 2-3 minute apoi se rastoarna pe o alta tava (se pune o alta tava deasupra tavii cu prajitura si se rastoarna).

Prajitura se poate taia numai dupa ce s-a racit.

Este o prajitura gustoasa, cu un blat pufos, putin insiropat de la siropul lasat de visine.

Pofta buna!

 

 

 

(Citit de 87 ori, de 2 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *