Prajitura cu zmeura

Ingrediente:

– 500 g zmeura

– 200 ml lapte

– 200 g zahar

– 170 g faina de grau

– 4 oua

– 250 g branza de vaci

– 50 g unt

– un praf sare

– 5 g praf de copt (optional)

– zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

Nu am avut intentia de a pregati aceasta prajitura. Dar „vinovatul” este vecina mea care m-a apelat telefonic si mi-a spus sa vin la gard. Noi, vecinele, ne intalnim la gard. Nu barfim, doar ne impartim pomenile si surplusul din gradina. Vecina mi-a oferit un castron plin de zmeura din gradina ei. Pentru ca am primit in dar multa zmeura m-am gandit ca as putea sa prepar si o prajitura.

Prajitura se pregateste rapid, orice incepatoare in ale bucatariei o poate prepara.

Topim untul si-l turnam intr-o tava cu dimensiunea de 25/29 cm. Deasupra untului topit, presaram zmeura spalata si scursa de apa.

Intr-un vas adanc, mixam (batem) ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat.

Adaugam laptele, branza de vaci maruntita si faina amestecata cu praful de copt. Mixam la viteza mica pana la omogenizare.

Compozitia rezultata o turnam peste zmeura din tava.

Am introdus tava in cuptorul incalzit in prealabil si am copt prajitura la 180 grade, timp de 40- 45 minute, pana se rumeneste usor.

Am proportionat prajitura in patrate doar dupa ce s-a racit. Prajitura se poate rasturna …daca ati folosit foaie de copt. Eu nu am folosit asa ca, am taiat prajitura in tava si am intors patratele de prajitura cand le-am aranjat pe platou. Pentru decor am folosit zahar pudra.

Pana la urma sunt bune si vecinele…

Pofta buna!

(Citit de 133 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.