Prajitura desteapta cu ciocolata

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 125 g unt

– 4 oua

– 600 ml lapte

– 120 g zahar pudra

– 100 g zahar tos

– 120 g faina

– 40 ml cafea concentrata

– 1 lingura esenta vanilie

– 50 g cacao

– un praf sare

Mod de preparare:

Se topeste untul, se amesteca faina cu cacaoa, laptele se incalzeste usor, se unge cu unt o tava cu dimensiunile 24/28cm. Se porneste si cuptorul setand temperatura de 180 grade Celsius.

Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pudra.

Se adauga untul topit.

Adaugam esenta de vanilie si apoi faina amestecata cu cacao.

Amestecam cu telul pana la omogenizare. Adaugam cafeaua concentrata si mai apoi laptele, putin cate putin.

 

Intr-un vas se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Cand s-au transformat intr-o spuma tare se adauga 100 g zahar tos. Se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa iar zaharul s-a dizolvat.

Albusurile spuma se adauga la compozitia cu galbenusuri, faina, cacao. Se amesteca usor pana la omogenizare.

Se toarna compozitia in tava unsa cu unt.

Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade Celsius, timp de aproximativ 40-45 minute. Cand prajitura este gata (este moale, usor tremuranda), se scoate din cuptor si se lasa la racorit. Cand este racita complet, se taie in bucati de marimea preferata si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

 

(Citit de 156 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *