Prajitura din foi cu mere

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

 Ingrediente :
– 200 g untura ( sau margarina)
– 150 g zahar + 3-4 linguri pentru umplutura
– 3 linguri cu varf de smantana
– 1/2 lingurita sare
– 1 ou
– 600- 650 g faina alba
– 1 plic cu zahar vanilat
– 10 g praf de copt
– 1,5 kg mere
– 4 linguri cu gris
– coaja rasa de la o lamaie
– 20 g unt pentru uns tava
Mod de preparare :
Merele spalate si curatate de coaja se rad pe razatoare.

Se pun intr-o cratita impreuna cu cele 4 linguri de zahar si se undesc la foc mijlociu. Se amesteca pentru a nu se prinde de cratita.

Cand lichidul s-a evaporat si merele au scazut se iau de pe foc si se lasa la racit.
Intr-un castron se pune untura taiata cubulete impreuna cu zaharul, smantana, zaharul vanilat, oul, coaja rasa de lamaie si sarea. Se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena.

Se adauga apoi putin cate putin faina amestecata cu praful de copt. La inceput se amesteca cu lingura apoi cu mana.

Aluatul rezultat se imparte in doua. Pe un blat de lucru presarat cu faina se intinde prima foaie. Dimensiunile foii le adaptati in functie de marimea tavii pe care o aveti. Se aseaza prima foaie in tava unsa cu unt. Pe toata suprafata foii se presara 2 linguri cu gris.

Peste foaie se intinde intr-un strat toata compozitia cu mere (rece). Deasupra merelor se presara celelalte 2 linguri cu gris apoi se intinde a doua foaie.

Foaia de deasupra se inteapa din loc in loc cu o furculita infainata. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, timp de 50 de minute, la 170 de grade. Cand este coapta se scoate din cuptor si doar cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra si se taie direct in tava, in forma dorita (patrate, romburi).

 

Pofta buna!

(Citit de 178 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *