Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie

Ingrediente:

– 6 foi de napolitana (19/27 cm)

– 750 g rahat

– 1 lamaie

– 200 g unt

Mod de preparare:

Este o prajitura simpla dar gustoasa si aromata. Ea imi aduce aminte de copilarie, cand mama pentru a scapa de mine care ii ceream zilnic bani pentru a merge la cofetarie, imi pregatea aceasta prajitura. Bineinteles ca mi se pareau mai bune cele de la cofetarie dar pentru cateva zile mama scapa de cicalelile mele.

Lamaia o punem pentru 5 minute in apa calda spre fierbinte. Frecam coaja cu o perie si o clatim apoi sub jet de apa.

Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie

Taiem lamaia in doua, stoarcem zeama si eliminam samburii.

Coaja de lamaie impreuna cu rahatul le trecem prin masina de tocat carne.

Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie

Peste rahat turnam zeama de lamaie si amestecam.

Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie

Adaugam treptat untul topit si racit. Amestecam in compozitie pana la omogenizare.

Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie

Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie

Umplem cele 6 foi cu aceasta crema. Pe fiecare foaie am pus 3-4 linguri cu crema si am nivelat cu un cutit cu lama lata. Deasupra punem o hartie de copt si o greutate (eu am pus un fund de lemn).

Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie

Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie

Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie

Dupa 4-5 ore puteti felia prajitura. Este foarte aromata si gustoasa.

Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie

Pofta buna!

 

(Citit de 4.902 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *